Findmall.com
 
 






Minelab Excalibur & Sovereign Forum


Welcome! Log In Register
Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION
Posted by: sullivan2002
Date: February 16, 2019 12:13PM
Today I opened my Excalibur and see what's going on inside. I didn't find water inside, no condensation water and the pots seem ok. No bad caps. The tracks are ok. Honestly I did not expect it was so in good shape inside.

well The hypotheses could be:

1. Coil problems. Maybe there is a little broken cable inside

2. Pot damaged inside cause from outside all pots are in good shape

3. Quartz damaged due of a shock or when the box has fallen to the ground

In this case what exact frequency must be this Quartz? and as you know, what happens if a quartz breaks in a metal detector?

with a little oscilloscope bought last month, If I go to test on the quartz heads if there is the sinusoidal signal of the oscillator are you agree if there is no signal, maybe it's broken?



Edited 6 time(s). Last edit at 02/16/2019 12:24PM by sullivan2002.





SubjectAuthorViewsPosted

EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION Video Attachments

sullivan20022044February 13, 2019 08:18AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

LawrencetheMDer99April 07, 2019 08:44PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION Jpeg Attachments

sullivan200296May 20, 2019 09:14AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

bklein80May 27, 2019 10:51AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

sullivan200268May 28, 2019 03:56AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

bklein65May 30, 2019 09:39AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

surfman157February 13, 2019 10:09AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

Rick(ND)160February 14, 2019 03:06PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION Jpeg Attachments

bootyhoundpa157February 13, 2019 04:46PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION Jpeg Attachments

sullivan2002154February 16, 2019 12:13PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

sullivan2002139February 16, 2019 01:54PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

sullivan2002141February 13, 2019 07:21PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

Ron from Michigan145February 13, 2019 09:00PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

sullivan2002147February 14, 2019 02:47AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION Video Attachments

sullivan2002150February 13, 2019 07:25PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

Ron from Michigan153February 13, 2019 06:57PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

sullivan2002168February 13, 2019 07:08PM



Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login