Findmall.com
 
 






Minelab Excalibur & Sovereign Forum


Welcome! Log In Register
Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION
Posted by: bklein
Date: May 27, 2019 10:51AM
No, not the crystal. Use your scope to see the tx waveform on the coil wires.
I would take it out of the housing and look for a solder open somewhere. Press on things while running it. Put a big metal thing by the coil so once connection is restored it is obvious.


SubjectAuthorViewsPosted

EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION Video Attachments

sullivan20022004February 13, 2019 08:18AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

LawrencetheMDer80April 07, 2019 08:44PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION Jpeg Attachments

sullivan200271May 20, 2019 09:14AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

bklein60May 27, 2019 10:51AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

sullivan200250May 28, 2019 03:56AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

bklein51May 30, 2019 09:39AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

surfman141February 13, 2019 10:09AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

Rick(ND)138February 14, 2019 03:06PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION Jpeg Attachments

bootyhoundpa137February 13, 2019 04:46PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION Jpeg Attachments

sullivan2002136February 16, 2019 12:13PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

sullivan2002120February 16, 2019 01:54PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

sullivan2002119February 13, 2019 07:21PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

Ron from Michigan125February 13, 2019 09:00PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

sullivan2002127February 14, 2019 02:47AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION Video Attachments

sullivan2002129February 13, 2019 07:25PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

Ron from Michigan132February 13, 2019 06:57PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

sullivan2002148February 13, 2019 07:08PM



Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login