Findmall.com
 
 






Minelab Excalibur & Sovereign Forum


Welcome! Log In Register
Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION
Posted by: sullivan2002
Date: May 28, 2019 03:56AM
No, not the crystal. Use your scope to see the tx waveform on the coil wires.
I would take it out of the housing and look for a solder open somewhere. Press on things while running it. Put a big metal thing by the coil so once connection is restored it is obvious.


Yes, I did
I took it out of the housing two months ago and see the boards, boards are very clean wihtout any water white marks on it, however, I cleaned it with isopropyl alcohol.
When I made all the test, always I put a a large piece of aluminum over the coil of course.

Result at this time is: no water marks on the plates

the 4 capacitors are ok

the 2 inductances at the beginning of the circuit are ok

SOUND is coming to my headphones but it's for the threshold sound

No other sound, no detection


SubjectAuthorViewsPosted

EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION Video Attachments

sullivan20022068February 13, 2019 08:18AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

LawrencetheMDer110April 07, 2019 08:44PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION Jpeg Attachments

sullivan2002102May 20, 2019 09:14AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

bklein87May 27, 2019 10:51AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

sullivan200274May 28, 2019 03:56AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

bklein69May 30, 2019 09:39AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

surfman170February 13, 2019 10:09AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

Rick(ND)167February 14, 2019 03:06PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION Jpeg Attachments

bootyhoundpa169February 13, 2019 04:46PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION Jpeg Attachments

sullivan2002166February 16, 2019 12:13PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

sullivan2002149February 16, 2019 01:54PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

sullivan2002157February 13, 2019 07:21PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

Ron from Michigan161February 13, 2019 09:00PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

sullivan2002157February 14, 2019 02:47AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION Video Attachments

sullivan2002163February 13, 2019 07:25PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

Ron from Michigan163February 13, 2019 06:57PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

sullivan2002180February 13, 2019 07:08PM



Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login