Findmall.com
 
 






Minelab Excalibur & Sovereign Forum


Welcome! Log In Register
Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION
Posted by: bklein
Date: May 30, 2019 09:39AM
Check some things with your scope - verify pots by looking at wipers as you move them. Look at tx and rx wires, what do you see? Just touching the rx wires may change the audio on a good detector (not sure). Verify battery voltage in a few places on the board. - it may be too low due to a weak trace.
You can also get a can of freeze spray and a heat gun and test areas of the board for any change. You have an intermittant you need to find.


SubjectAuthorViewsPosted

EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION Video Attachments

sullivan20022031February 13, 2019 08:18AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

LawrencetheMDer91April 07, 2019 08:44PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION Jpeg Attachments

sullivan200288May 20, 2019 09:14AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

bklein71May 27, 2019 10:51AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

sullivan200261May 28, 2019 03:56AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

bklein59May 30, 2019 09:39AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

surfman150February 13, 2019 10:09AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

Rick(ND)149February 14, 2019 03:06PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION Jpeg Attachments

bootyhoundpa148February 13, 2019 04:46PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION Jpeg Attachments

sullivan2002149February 16, 2019 12:13PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

sullivan2002132February 16, 2019 01:54PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

sullivan2002132February 13, 2019 07:21PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

Ron from Michigan134February 13, 2019 09:00PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

sullivan2002140February 14, 2019 02:47AM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION Video Attachments

sullivan2002143February 13, 2019 07:25PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

Ron from Michigan145February 13, 2019 06:57PM

Re: EXCAL 1000 DOESN'T SOUND ON DETECTION

sullivan2002160February 13, 2019 07:08PM



Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login