Find's Treasure Forums

Welcome to Find's Treasure Forums, Guests!

You are viewing this forums as a guest which limits you to read only status.

Only registered members may post stories, questions, classifieds, reply to other posts, contact other members using built in messaging and use many other features found on these forums.

Why not register and join us today? It's free! (We don't share your email addresses with anyone.) We keep email addresses of our users to protect them and others from bad people posting things they shouldn't.

Click here to register!



Need Support Help?

Cannot log in?, click here to have new password emailed to you

Changed email? Forgot to update your account with new email address? Need assistance with something else?, click here to go to Find's Support Form and fill out the form.

E Trac and relics

jd88047

New member
I have learned more in the 2 minutes it took to read your post since I started with the Etrac a month ago. I have come to many of the same conclusions. I do better with manual sens, and pinpoint mode will pick up targets you are walking over. I was not aware of Tone1. I will be trying it out. I am glad I didnt sell my F75 now. I live in the southwest and have hunted clay bottoms or the Rio. You have explained a lot of what I was seeing. Clay is bad lol. One thing I didnt see mentioned was coil selection. I am going through a few coils to find the best one for my hunts. Air test seem silly as I dont get much air testing inside the house. I think I made a good investment with the Etrac.
 

nge

Active member
I live in Michigan, so very few problems with mineralized soil here. But I do (short of a dedicated P.I. Machine) own one of the best relic machines out there, the venerable Fisher 1266-X's. Awesome if you want Iron relics. I dug a silver dollar at 15" in mild soil, I was out with it today and was digging medium pieces of iron at 12". I do not know how it reacts to mineralized soils but, I did hunt the Iroquois trail and Round top in Upstate N.Y. around Endicott area. NGE
 

sasquache

Well-known member
Sorry, I forgot to answer the first question... there was no response at all from my machine, no null, no target, just a steady threshold. If I hit the pinpoint I had it loud and clear, but if I dropped back it to hunt mode NOTHING. Tried TTF, Quick Mask, Minelabs Relic mode, Minelabs Coin mode, My own Relic program, and my own Coins and jewelry program. Nothing made any difference. Changed the sensitivity, gain, fast on/off, ground difficult/normal, trash low/high , Changed everything I could think of, it never helped. This is not acceptable. Only thing I didn't do was a Master reset. No idea why it behaved this way, or what to do to work around it. Everything seems to be functioning normally.
Coil issue possibly ??
 

sasquache

Well-known member
Sorry, I forgot to answer the first question... there was no response at all from my machine, no null, no target, just a steady threshold. If I hit the pinpoint I had it loud and clear, but if I dropped back it to hunt mode NOTHING. Tried TTF, Quick Mask, Minelabs Relic mode, Minelabs Coin mode, My own Relic program, and my own Coins and jewelry program. Nothing made any difference. Changed the sensitivity, gain, fast on/off, ground difficult/normal, trash low/high , Changed everything I could think of, it never helped. This is not acceptable. Only thing I didn't do was a Master reset. No idea why it behaved this way, or what to do to work around it. Everything seems to be functioning normally.
That is strange for sure hmmm coil issue I've never had that issue ever .
 
Top